Ο σερβικός στρατός έχει την «υποστήριξη» της Μόσχας για το Κοσσυφοπέδιο

Ο σερβικός στρατός έχει την «υποστήριξη» της Μόσχας για το Κοσσυφοπέδιο

Την υποστήριξη του αρχηγού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, έχει ο Σέρβος ομόλογός του Milan Mojsilovic, σχετικά με τον «τρόπο δράσης» για το Κοσσυφοπέδιο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Vecernje Νovosti ο Mojsilovic δήλωσε πως το θεωρούμε ακόμα (Κοσσυφοπέδιο) ως έδαφος της Σερβίας, ενώ οι μονομερείς κινήσεις της Πρίστινα επιδεινώνουν την κατάσταση ασφαλείας. Φυσικά, ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των Σέρβων όχι μόνο στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά σε ολόκληρη την επαρχία».

Σημειώνεται πως ο Mojsilovic, ο οποίος διορίστηκε το 2018, επισκέφθηκε τη ρωσική πρωτεύουσα το Σάββατο. Κατά τη συνάντηση με τον στρατηγό Gerasimov, επιβεβαιώθηκε ότι η Ρωσία ως «στρατηγικός εταίρος της Σερβίας θα συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια».

Ο Mojsilovic και ο Gerasimov συζήτησαν «για την τρέχουσα κατάσταση ασφάλειας τόσο στην περιοχή όσο και στον κόσμο, καθώς και για την περαιτέρω βελτίωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η «ετοιμότητα για συνεχή ολοκληρωμένη συνεργασία στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Παράλληλα, ο Σέρβος ανώτατος αξιωματικός ευχαρίστησε τον Gerasimov για τη ρωσική βοήθεια και τον εξοπλισμό που εστάλη στο Βελιγράδι. Τόνισε ταυτόχρονα ότι ο σερβικός στρατός θα συνεχίσει να «αναπτύσσει τις ικανότητές του σε συνεργασία με όλες τις χώρες εταίρους».

Συμμετείχε επίσης στην τελετή έναρξης των «Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων» στο πάρκο «Patriot», κοντά στη Μόσχα, όπου συμμετείχαν και Σέρβοι στρατιώτες./ibna

Φωτογραφία από το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας: Milan Mojsilovic (αριστερά) και Valery Gerasimov