Χωρίς λειτουργική κυβέρνηση το Κοσσυφοπέδιο, ο Thaçi τραβάει τη διαδικασία

Χωρίς λειτουργική κυβέρνηση το Κοσσυφοπέδιο, ο Thaçi τραβάει τη διαδικασία

Δύο εβδομάδες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ramush Haradinaj, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaci, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη διαβουλεύσεις με τα μεγάλα πολιτικά κόμματα σχετικά με τον καθορισμό ημερομηνίας για νέες βουλευτικές εκλογές.

Ενώ η χώρα παραμένει χωρίς λειτουργική κυβέρνηση, ο πρόεδρος Hashim Thaci συνεχίζει να καθυστερεί την εκλογική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου (KDTP) και των εκπροσώπων της οργάνωσης VAKAT της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 6 συν, καθώς και κομμάτων των Roma, Ashkali και αιγυπτιακών κομμάτων, αλλά κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πότε θα συναντηθεί με άλλους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων . Δεν είχαν καν προσκληθεί.

Τα πολιτικά κόμματα, από την άλλη πλευρά, προειδοποίησαν ότι εάν η πρόεδρος δεν επιταχύνει τη διαδικασία, θα διαλυθούν από τη Συνέλευση.

Στην ίδια δήλωση προέβη και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ramush Haradinaj αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι περιμένουν να τερματιστεί η εσωτερική εκλογική διαδικασία στο LDK το Σάββατο, έτσι ώστε, αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου στο κόμμα αυτό, να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος.

«Μετά την παραίτησή μου και τη διακυβέρνησή μου, είναι πλέον κρίσιμο να ληφθούν μέτρα και η χώρα να προχωρήσει σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός. Είναι πεποίθηση όλων μας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν εγκαίρως και ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρο καθυστερήσεις», δήλωσε ο Haradinaj./ibna