ΟΑΣΕ: Υποστηρίζει την εκπαίδευση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα

ΟΑΣΕ: Υποστηρίζει την εκπαίδευση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα

Για να υποστηρίξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Μαυροβουνίου RTCG στη συνεχιζόμενη διαδικασία επαύξησης του επαγγελματισμού και της εν εξελίξει ψηφιοποίησης, η αποστολή του ΟΑΣΕ στη χώρα διοργανώνει εκπαίδευση για το προσωπικό της RTCG στην Ποντγκόριτσα, από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2019, με επικεφαλής τον Stephen Herrmann, πρώην διευθυντή του BBC.

«Προσβλέπουμε πολύ σε αυτό το έργο και σε όλα όσα θα κάνουμε για τους πολίτες του Μαυροβουνίου, ο οποίο θα έχουν ποιοτικό πρόγραμμα. Η κατάρτιση στη σύγχρονη δημοσιογραφία είναι κάτι που λείπει από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. Αυτή η εκπαίδευση θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε τις δραστηριότητες που πρέπει να εφαρμόσουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του RTCG Božidar Šundić.

Ο Herrmann ανέφερε ότι η ψηφιακή μετάδοση στις ειδήσεις, όπως σε πολλά άλλα επαγγέλματα, παρουσιάζει πολλές προκλήσεις που μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολες, αλλά είναι επίσης συναρπαστική και προσφέρει πολλές ευκαιρίες.

«Θα διερευνήσουμε ένα μείγμα πρακτικών δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας γύρω από την τεχνολογία και θα διεξαγάγουμε μια ευρύτερη συζήτηση με την ομάδα για το πώς να κάνουμε έναν πιο αποτελεσματικό οργανισμό στο σύνολό του. Με αυτό το πνεύμα θα κάνω αρκετές συνεδρίες που θα περιλαμβάνουν τους δημοσιογράφους, με την ακρόαση των ιδεών τους, διότι γνωρίζουν αυτή τη δομή και αυτό το ακροατήριο», σημείωσε.

Ο Daniel Blank, Διευθυντής Προγραμμάτων ΜΜΕ της αποστολής του ΟΑΣΕ, δήλωσε ότι συνεχώς δημιουργούνται νέα ηλεκτρονικά εργαλεία και πλατφόρμες.

«Πολλά από αυτά είναι χρήσιμα για τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, συχνά δεν είναι τόσο προφανές να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε κατά τρόπο ουσιαστικό. Οι ψηφιακές δεξιότητες δεν είναι μόνο για την κατανόηση της τεχνολογικής πλευράς, αλλά, κυρίως, για να κατανοήσουμε τη διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση της αλληλεπίδρασης του δημοσιογράφου με το κοινό», τόνισε ο Blank./ibna

Φωτογραφία: ΟΑΣΕ / Marina Živaljević