Σημαντικό βήμα στις σχέσεις Κύπρου Αιγύπτου η επίσκεψη Σούκρι στην Κύπρο

Σημαντικό βήμα στις σχέσεις Κύπρου Αιγύπτου η επίσκεψη Σούκρι στην Κύπρο

Τι λένε τα ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Το γεγονός ότι η χθεσινή επίσκεψη του Αιγυπτίου Υπουργού Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, στην Κύπρο, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ από το Κάιρο. Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, «οι δύο πλευρές συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται και στον τοπικό Τύπο, τονίζεται ότι «οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών εστίασαν σε θέματα πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, ιδίως στον ενεργειακό τομέα».

Αναφερόμενος ο εκπρόσωπος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδη και Σ. Σούκρι, είπε ότι «συζήτησαν τον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας από κοινού με την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί σύντομα μεταξύ τους συνάντηση στο Κάιρο για να αντιμετωπιστούν οι τρόποι περαιτέρω τριμερών σχέσεων για να εξυπηρετήσουν το καλύτερο συμφέρον των λαών τους στις τρεις χώρες.

Στο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» αναφέρεται επίσης ότι «ο Κύπριος Υπουργός υπογράμμισε την έντονη επιθυμία της Κύπρου για την καθιέρωση μιας ισχυρής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Αίγυπτο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος./ibna