Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις Σερβικές ενέργειες κατά του Κοσσυφοπεδίου

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις Σερβικές ενέργειες κατά του Κοσσυφοπεδίου

Το Κοσσυφοπέδιο είναι, σύμφωνα με τη ρωσική οπτική, τμήμα της επικράτειας της Σερβίας και η Μόσχα θα συνεχίσει να στηρίζει το Βελιγράδι για την αποφυγή όχι μόνο της εισόδου του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol, αλλά και της συμμετοχής της σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία, Aleksandar Botsan-Harchenko (φωτογραφία), ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Nebojsa Stefanovic.

Η Ρωσία και η Σερβία έχουν πολύ καλή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, σημείωσαν οι Botsan-Harchenko και Stefanovic, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών έχει «πολύ καλή συνεργασία» με τους αντίστοιχους ρωσικούς οργανισμούς στον τομέα της ασφάλειας, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, η Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, τόνισε ο Stefanovic.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία αντικατοπτρίζεται στις πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το προσωπικό της σερβικής αστυνομίας που διοργάνωσε η Ρωσία, καθώς και στις ανταλλαγές εμπειριών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρέσβης υπογράμμισε την «ικανοποίηση» της κυβέρνησής του από τη συνεργασία με τη Σερβία, «ειδικά στον τομέα των εσωτερικών υποθέσεων». Ο Botsan-Harchenko ανακοίνωσε περαιτέρω υποστήριξη από τη Ρωσία στο σερβικό υπουργείο μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων.

Tέλος, ο Stefanovic ευχαρίστησε τον Botsan-Harchenko για το ρωσικό «σεβασμό» της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και για την «πολύτιμη στήριξη» στην θέση του να μη γίνει το Κοσσυφοπέδιο μέλος της Interpol./ibna