Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Mihai Fifor αναλαμβάνει προσωρινός Υπουργός Εσωτερικών

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Mihai Fifor αναλαμβάνει προσωρινός Υπουργός Εσωτερικών

Μετά την παραίτηση χθες, του Nicolae Moga, από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, ο Πρόεδρος Klaus Iohannis υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019, το διάταγμα με το οποίο τοποθετείται προσωρινός Υπουργός Εσωτερικών ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Mihai Fifor.

Ο Mihai Fifor δήλωσε ότι έλαβε από την Πρωθυπουργό Viorica Dăncilă εντολή να ξεκινήσει μια «ριζική διαδικασία πάταξης του εγκλήματος και αναμόρφωσης του συστήματος».

«Έχουμε αναλάβει την προσωρινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν αιτήματος της Πρωθυπουργού. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε όλες τις απαραίτητες έρευνες στην υπόθεση Caracal, προκειμένου να εντοπίσουμε την αλήθεια και να τιμωρήσουμε όλους εκείνους που δεν έχουν ενεργήσει με τρόπο επαγγελματικό και αποτελεσματικό στην υπόθεση αυτή», έγραψε ο Mihai Fifor στο Facebook.

Ο προσωρινός Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε επίσης, να διασφαλίσει μεγαλύτερη διαφάνεια στην επικοινωνία σχετικά με αυτή την υπόθεση. «Επιπλέον, με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων και στους πολίτες που παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, δεσμεύομαι να διασφαλίσω μεγαλύτερη διαφάνεια στην ενημέρωση σχετικά με αυτή την υπόθεση. Θα ενημερώνουμε διαρκώς, σχετικά με τις επίσημες πληροφορίες που προκύπτουν από τη διαχείριση της υπόθεσης»./ibna