Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Ελλάδα είναι το δεκανίκι των αδυνάμων είπε ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε πριν από λίγο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στην πρώτη από την εκλογή του στις 7 Ιουλίου.

Με την άφιξή του στον χώρο του Προεδρικού, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Ακολούθως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου όπου εκεί τον περίμενε ο Νίκος Αναστασιάδης, με πατερίτσα εφόσον ακόμη βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης από τον τραυματισμό του στο πόδι και την εγχείρηση που ακολούθησε.

Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης δεν παρέλειψε κατά τις ολιγόλεπτες δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα, να παραλληλίσει το δεκανίκι που χρησιμοποίησε με το ότι η Ελλάδα είναι το δεκανίκι των αδυνάμων, όπως είπε.  Αμφότεροι πάντως τόνισαν πως Ελλάδα και Κύπρος θα αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον Κύπριο Πρόεδρο πως ο Ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξει η χώρα και ότι όταν είναι η Ελλάδα ισχυρή είναι ισχυρός και ο ελληνισμός παντού./ibna