Ερντογάν: «Αν δεν μας δώσετε F-35 θα πάρουμε από αλλού»

Ερντογάν: «Αν δεν μας δώσετε F-35 θα πάρουμε από αλλού»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων του κόμματος του κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτοί όταν είναι στα λόγια λένε τα καλύτερα. Πόσο καλοί είστε, φιλοξενείτε τόσους πρόσφυγες, συγχαρητήρια. Όμως εμείς δεν θέλουμε λόγια. Εσείς δώστε την χρηματική στήριξη την οποία μας υποσχεθήκατε. Λένε θα δώσουμε, δώσαμε, θα δώσουμε. Αυτή είναι η Δύση! Όμως εμείς δεν είμαστε η Δύση. Είμαστε διαφορετικοί.

Για το θεμα των σχέσεων με τις ΗΠΑ ανέφερε πως:

«Για τα F-35 πληρώσαμε 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μας παρέδωσαν στους πιλότους μας τα 4 στις ΗΠΑ και δεν επιτρέπουν να τα φέρουν στην χώρα μας. Μετά μας λένε γιατί δεν πήρατε από εμάς Patriot και πήγατε και πήρατε S-400. Eμείς τηρούμε όσα συμφωνούμε. Eμείς με τον παρά μας θέλουμε να τα πάρουμε και δεν μας τα δίνετε. Τότε κι εμείς θα πάμε σε όσους μας τα δίνουν. Δεν θα μας δώσετε τα F-35; Εντάξει… τότε κι εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας και θα κατευθυνθούμε αλλού!»

Στο θέμα της Κύπρου και των ερευνών ανέφερε πως:

«Οι παράλογες προσπάθειες παρεμπόδισης της χρήσης των νόμιμων δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο, μας προκαλούν επιφυλάξεις για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Βλέπετε πια έχουμε δικά μας γεωτρύπανα. Έχουμε και δικά μας πλοία ερευνών. Και συνεχίζουν τις έρευνες. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Εμείς εφαρμόζουμε όλους τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας. Εμείς στην Κύπρο έχουμε ομογενείς. Εμείς δεν είμαστε οποιαδήποτε χώρα. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια και η Μεγάλη Βρετανία»./ibna