Ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΑΣΕ

Ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΑΣΕ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της Γραμματείας του ΟΑΣΕ, Thomas Greminger, ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Gent Cakaj δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση της επιτυχημένης Αλβανικής Προεδρίας του Οργανισμού το 2020.

«Για την Αλβανία, η Προεδρία του ΟΑΣΕ το 2020 είναι η σημαντικότερη διαδικασία στην ιστορία των πολυμερών δεσμεύσεων από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Cakaj.

«Είμαστε σταθερά επικεντρωμένοι σε τρεις πτυχές: πολιτικούς, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Πρώτον, η πολιτική πτυχή αφορά την οριστικοποίηση των προτεραιοτήτων. Δεύτερον, η κυβέρνηση κατανέμει όλους τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να διευκολύνει την προεδρία. Τρίτον, οι βέλτιστοι και πιο αφοσιωμένοι διπλωμάτες έχουν ήδη ανατεθεί στην αποστολή μας που εδρεύει στη Βιέννη και για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στα Τίρανα”, ανέφερε ο Cakaj.

Ο Gent Cakaj δήλωσε ότι η Προεδρία του ΟΑΣΕ αποτελεί σημαντική ευθύνη, την οποία η Αλβανία αξίζει, ενώ αναγνώρισε επίσης το έργο του ΟΑΣΕ στα Τίρανα.

Από την πλευρά του, ο Thomas Greminger επαίνεσε την προετοιμασία της Αλβανίας για την Προεδρία του ΟΑΣΕ.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Αλβανία για τις προετοιμασίες της και τον Υπουργό Cakaj για τον καθορισμό του ρυθμού στην εκπόνηση ενός προκαταρκτικού σχεδίου προτεραιοτήτων στη Βιέννη», δήλωσε ο Greminger»./ibna