Διώξεις πολιτικού χαρακτήρα στο ΥΠΕΞ καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς με “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διώξεις πολιτικού χαρακτήρα στο ΥΠΕΞ καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς με “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές διώξεις στο υπουργείο εξωτερικών καταγγέλλει ο πρώην υπουργός και πρωταγωνιστής στην διαδικασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί τον νέο υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια πως προχωρά σε ακυρώσεις μεταθέσεων και απομάκρυνση διπλωματών από την θέση τους. “Ο κος Δένδιας οφείλει να αντιληφθεί ότι η εποχή των ανεύθυνων αρχόντων έχει προ πολλού τελειώσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς κάνοντας λόγο για κινήσεις που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς.

Ρίχνει δε “καρφί” προς τους πρώην συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως σημειώνει, οι κινήσεις της Ν.Δ. γίνονται “με τη συνένοχη σιωπή «αρμόδιων» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την απομάκρυνση της Τασίας Αθανασίου, Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, που μόλις πριν από 20 ημέρες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Τονίζει ακόμα ότι η πολιτική της εκδικητικότητας στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Crans-Montana, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΗΕ υιοθέτησε την ελληνική πρόταση για μια Κύπρο κανονικό κράτος, χωρίς σύστημα εγγυήσεων και κατοχικά στρατεύματα, σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού με την Βόρεια Μακεδονία, όπως ο πρέσβης στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής./ibna