Άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας Π. Πολάκη αποφάσισαν Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ

Άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας Π. Πολάκη αποφάσισαν Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία  η επιτροπή δεοντολογίας της βουλής προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός που είχε αντιπαρατεθεί πολύ έντονα με τη Ν.Δ., τον Κεντρικό Τραπεζίτη και “γαλάζιους” συνδικαλιστές στον χώρο της υγείας με αφορμή σκάνδαλα και υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν, βρέθηκε στο στόχαστρο της επιτροής δεοντολογίας για δυο υποθέσεις.

Η μία αφορά την καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δέυτερη υπόθεση το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Υπερ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οκτώ βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ “όχι” ψήφισαν το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλο να αποχωρεί καταγγέλοντας “συνταγματική εκτροπή, δολοφονία χαρακτήρων και ρενβασισμό”.

Συνταγματική εκτροπή και ρενβασισμό καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για συνεδρίαση “παρωδία”. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η συνταγματική τάξη ορίζει την σύσταση προκαταρκτικής εξεταστικής επιτροπής που θα αποφασίσει επί των κατηγοριών, αφού αυτές αφορούν πράξεις κατά την υπουργική θητεία.

“Αν η Ν.Δ. θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη”, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά”, σχολίασε ο πρόεδρος της βουλής.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια της βουλής που θα κληθεί να ψήφισει για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού. Μια διαδικασία όπου η σύγκρουση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει σε πολύ υψηλούς τόνους./ibna