Β-Ε: Επιβεβαιώθηκαν «κοιτάσματα» πολύτιμων μετάλλων

Β-Ε: Επιβεβαιώθηκαν «κοιτάσματα» πολύτιμων μετάλλων

Η εταιρεία «Adriatic Metals», ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Eastern Mining» της Β-Ε, ολοκλήρωσε μια προκαταρκτική αξιολόγηση πιθανών πολυμεταλλικών κοιτασμάτων στο Rupice κοντά στην πόλη Vareš στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Επιπλέον, μετά από αρκετούς μήνες έρευνας, ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κοιτασμάτων στην περιοχή Veovača, επίσης στο δήμο Vareš. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η αξιολόγηση έγινε από την εταιρεία «CSA Global» από την Αυστραλία. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της «Adriatic Metals» Paul Cronin επισήμανε ότι τα προκαταρκτικά πορίσματα για το Rupice και το Veovača είναι πολύ ενθαρρυντικά.

«Ιστορικά, λίγες διατρήσεις δοκιμάστηκαν για πολύτιμα μέταλλα. Το έργο μας από την απόκτηση του έργου στις αρχές του 2017 επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σημαντικοί πόροι από πολύτιμα μέταλλα μέσα στους επιβεβαιωμένους πόρους βασικών μετάλλων. Το κοίτασμα Rupice είναι παγκόσμιας κλίμακας και το ερευνητικό μας πρόγραμμα θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γνωστή ανοργανοποίηση. Οι πιο πρόσφατες γεωτρήσεις μας δείχνουν ότι η ανοξείδωση υψηλής ποιότητας συνεχίζεται προς τα βόρεια και η έρευνα IP μας έδειξε, σε συνδυασμό με τη γεωχημεία του εδάφους, ότι απαιτούνται περαιτέρω γεωτρήσεις για μια σειρά προοπτικών εντός της υφιστάμενης και διευρυμένης περιοχής παραχώρησης. Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε τώρα μια σημαντική απογραφή κοιτασμάτων για χρήση στις αρχικές μελέτες σκοπιμότητας», δήλωσε ο Cronin σε γραπτή δήλωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα στο πλαίσιο της περιοχής παραχώρησης, αλλά ήδη υπάρχει μια σημαντική βάση για την ανάπτυξη της μελέτης κάλυψης, η οποία τελικά οδηγεί σε μελέτη σκοπιμότητας για την αναγέννηση των ορυχείων στο Vareš. Και οι δύο τοποθεσίες βρίσκονται στη ζώνη παραχώρησης που χορηγείται στον παραχωρησιούχο «Ανατολική Εξόρυξη». Η έρευνα διεξάγεται σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ομοσπονδίας της Β-Ε, του καντονίου Zenica-Doboj, του δήμου Vareš, με ιδιαίτερη εκτίμηση και καλή συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό.

Η «Adriatic Metals» είναι ερευνητής πολυμερών ψευδαργύρου και μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στον κατάλογο ASX μέσω του 100% της συμμετοχής της στο έργο του Vareš. Το έργο περιλαμβάνει ορυχεία με ψευδαργύρο / μόλυβδο / βαρίτη και ασημένια εκσκαφή στις τοποθεσίες Veovača και Rupice. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της «Adriatic Metals» είναι η επέκταση στην JORC στην Veovača και η ολοκλήρωση του προγράμματος γεωτρήσεων στο Rupice./ibna