Συνεργασία Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Συνεργασία Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Στην υπογραφή ενός πρωτοκόλλου για τη διακυβερνητική συνεργασία σχετικά με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων προχώρησε η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία.

Για τη Βουλγαρία, το πρωτόκολλο υπογράφηκε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, Krassimir Karakachanov, και από τη Βόρειο Μακεδονία, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Oliver Spasovski.

Το πρωτόκολλο, που υπογράφηκε σε τελετή στην Οχρίδα, προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία για την παροχή βοήθειας στα θύματα της εμπορίας ανθρώπων.

«Το πρωτόκολλο είναι η τελευταία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών μετά την υπογραφή της συνθήκης καλής γειτονίας το 2017. Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα θέμα όπου τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όχι μόνο μιλούν, αλλά κάνουν πολλά επειδή είναι ένα από τα εγκλήματα κατά προσώπων», είπε ο Karakachanov.

Όπως είπε υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μέχρι τώρα, και αυτό ήταν κυρίως μέσω των υπουργείων των Εσωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τόσο η κυβέρνηση Zaev όσο και η κυβέρνηση Borisov είχαν κάνει πολλά περισσότερα κατά τα τελευταία δύο χρόνια από ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις των δύο χωρών τα τελευταία 20 χρόνια.

Τέλος, σημείωσε πως η Βόρεια Μακεδονία έχει έναν φίλο, έναν εταίρο και έναν παράγοντα που θα στηρίξει την επιθυμία της για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση./Ibna