Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα διαιρεθεί ποτέ, λέει ο Haradinaj

Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα διαιρεθεί ποτέ, λέει ο Haradinaj

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν τις τελευταίες δυο μέρες μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Μεταξύ άλλων, ο Haradinaj δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θα διαιρεθεί και ότι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η χώρα για την αναγνώρισή της είναι η αγορά.

Ολόκληρη η ομιλία:

Αξιότιμοι πολίτες,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήρα την ακόλουθη απόφαση:

Παραιτούμαι αμετάκλητα από τα καθήκοντα του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι ότι έχω κληθεί για ανάκριση από τα Εξειδικευμένα Δικαστήρια ως ύποπτος.

Οι κυβερνήσεις και οι εξουσίες μπορούν να αλλάξουν καθώς ζούμε σε μια δημοκρατία.

Πρέπει να διατηρηθεί η τιμή του Πρωθυπουργού και του Κράτους, και δεν θα την κηλιδώσω ποτέ. Στη Χάγη θα πάω ως Ramush Haradinaj και θα αντιμετωπίσω τη δυσφήμηση, όπως απαιτείται από την τιμή του Αλβανού μαχητή.

Η καθαρότητά μου και αυτή του πολέμου του KLA, που έχει επιβεβαιωθεί με δύο ετυμηγορίες, δεν μπορεί να κηλιδώνεται από κανέναν.

Η χώρα μου είναι το Κοσσυφοπέδιο, αδιαίρετο στην πολυεθνικότητα, την πολυγλωσσία, την επικράτεια και τα σύνορα.

Το Κοσσυφοπέδιο πιέζεται άδικο για την τιμή της αναγνώρισης από τη Σερβία. Το τμήμα της ή Δημοκρατία του Dodik, είναι ανυπόφορη για το Κοσσυφοπέδιο και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, πιστεύω ακράδαντα ότι η τιμή για αναγνώριση είναι η αγορά μας και γι ‘αυτό οι δασμοί 100% πρέπει να είναι το τίμημα της αναγνώρισης.

Η διεθνής κοινότητα είναι λάθος να επιμένει σε μια αφόρητη τιμή για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Η ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου είναι λάθος να μην ενισχύσει τη νομιμότητα των δασμών που επιβλήθηκαν στη Σερβία. Νωρίτερα από ότι περιμένουμε θα συνειδητοποιήσουμε πόση ζημιά κάνουμε στη χώρα μας με αυτήν την έλλειψη ενότητας.

Το Ευρω-Ατλαντικό Κοσσυφοπέδιο ενδιαφέρεται για την αμοιβαία αναγνώριση στα υπάρχοντα σύνορα.

Ο διάλογος για αναγνώριση είναι ο δρόμος για την επίτευξη ελεύθερου εμπορίου με τη Σερβία. Δεν είναι ποτέ αργά για να είμαστε μαζί – αγορά για αναγνώριση, αλλά χωρίς διαίρεση ή Δημοκρατία Dodik.

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: ο δασμοί παραμένουν, ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου κινείται προς τα εμπρός, η Trepça είναι έτοιμη για νέες επενδύσεις.

Μετά την παραίτηση αυτή, επιστρέφω την εντολή ΣΤΟ ΛΑΟ. Ο Κυρίαρχος θα αποφασίσει για τη μελλοντική ηγεσία με ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.

Απευθύνω έκκληση στον Πρόεδρο να διεξαγάγει διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα εντός των καθορισμένων προθεσμιών του Συντάγματος και να ανακοινώσει έκτακτες εκλογές.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και τις λειτουργίες της χωρίς να αφήνει κενό στη διακυβέρνηση, έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.

Θα απευθυνθώ αμέσως με επίσημη αλληλογραφία για την αμετάκλητη παραίτησή μου σε όλα τα κρατικά θεσμικά όργανα, καθώς και στους ηγέτες αυτού του κυβερνώντος συνασπισμού.

Θα υπηρετήσω πιστά, ολόκληρη τη ζωή μου, στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μου, την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, το ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ!/ibna