Η παραίτηση του Haradinaj θα έχει συνέπειες για τη Σερβία, λέει πρώην βουλευτής

Η παραίτηση του Haradinaj θα έχει συνέπειες για τη Σερβία, λέει πρώην βουλευτής

Η πρώην βουλευτής της Σερβίας στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, Rada Trajkovic, λέει ότι η παραίτηση του Ramush Haradinaj από τη θέση του Πρωθυπουργού θα έχει συνέπειες για τη Σερβία.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό θα καθυστερήσει το διάλογο για άλλες 90 ημέρες ή ίσως περισσότερο. Αναφέρει ότι οι πρόωρες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο και οι γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν το προσεχές έτος στη Σερβία θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τη Σερβία.

Η Trajkovic αναφέρει ότι ο τελωνειακός δασμός επί των εισαγωγών της Σερβίας δεν θα αρθεί, επειδή η προσωρινή κυβέρνηση που μπορεί να σχηματιστεί στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχει τις απαραίτητες εξουσίες για να το κάνει αυτό. Σύμφωνα με αυτήν, όποιος είναι στην ηγεσία της κυβέρνησης αυτής, θα είναι απρόθυμος να λάβει μια τέτοια απόφαση υπό το φόβο απώλειας της δημοτικότητας πριν από τις εκλογές.

«Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα σε σχέση με την άρνηση να άρει (Κοσσυφοπέδιο) τον φόρο και δεν βλέπω κανέναν να τον αποσύρει, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε πτώση της δημοτικότητας», λέει η Trajkovic./ibna