Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία επισκέπτεται ο Philip Reeker

Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία επισκέπτεται ο Philip Reeker

Ο Αμερικανός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Philip T. Reeker θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία στις 21-27 Ιουλίου όπου θα έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη, κοινωνικούς φορείς και επιχειρηματίες.

Στην Αθήνα, ο Πρέσβης Reeker θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και άλλα νέα κυβερνητικά στελέχη για να συζητήσουν βασικά ζητήματα για τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδύσεων, της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, της περιφερειακής σταθερότητας και της ενέργειας. Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων. Στη Θεσσαλονίκη, ο Πρέσβης Reeker θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, θρησκευτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στα Σκόπια, ο Πρέσβης Reeker θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski, τον πρωθυπουργό Zoran Zaev, τον υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov και άλλους κυβερνητικούς ηγέτες για να συζητήσουν τα διμερή ζητήματα και την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ο Πρεσβευτής Reeker θα συμμετάσχει επίσης σε εκδήλωση με φοιτητές στην Αμερικανική Γωνιά της Bitola, πέρα ​​από τις συναντήσεις του με βουλευτές, μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης./ibna