Με αρωγή αλλά και σκληρή κριτική  η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Με αρωγή αλλά και σκληρή κριτική  η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε σειρά ζητημάτων, ενώ συγχρόνως ανέδειξε τα σημεία εκείνα που κατ΄ αυτόν απόκρυψε από τις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επαναφορά των κομματικών επιτετραμμένων στις θέσεις των ΓΓ των Υπουργείων, ενώ συγκέντρωσε υπερεξουσίες το Πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς η ΕΥΠ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ λειτουργούν απευθείας από τον Πρωθυπουργό. Στο στόχαστρο μπήκε και το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης της κυβέρνησης με τις στρατιές συμβούλων που απευθύνονται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα βρει αρωγό τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε προσπάθεια που μειώνει τα βάρη και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Όμως θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης πρακτικών και πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στην οικονομική λεηλασία. Η λαϊκή ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας μια αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση του, παρέδωσε μια χώρα εκτός μνημονίων, με γεμάτα τα ταμεία, μια χώρα που επέστεφε στην κανονικότητα.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις ένοχες σιωπές των προγραμματικών δηλώσεων που αφορούν το ασφαλιστικό, την επιδοματική πολιτική, το Δώρο του Πάσχα, το αφορολόγητο και την εισφορά αλληλεγγύης./ibna