Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο που εμπλέκει το γραφείο της Ειδικής Εισαγγελίας

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο που εμπλέκει το γραφείο της Ειδικής Εισαγγελίας

Η εισαγγελέας Vilma Ruskoska δήλωσε ότι συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο που μπορεί να περιλαμβάνει την πρώην επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας, Katica Janeva. Σύμφωνα με αυτήν, οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν το κινητό τηλέφωνο της πρώην εισαγγελέα, το οποίο έχει κατασχεθεί.

Ο ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού δικτύου και ένας επιχειρηματίας στα Σκόπια συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εκβίαζαν υπόπτους και ανθρώπους που είχαν μπει στο στόχαστρο της Ειδικής Εισαγγελίας. Το κατάφερναν αυτό χρησιμοποιώντας το όνομα της γενικής εισαγγελέα αυτού του γραφείου, Katica Janeva.

Η εισαγγελέας που είναι επικεφαλής σ’ αυτή την υπόθεση, Vilma Ruskoska, δήλωσε ότι αρκετοί επιχειρηματίες έχουν καταθέσει ότι έχουν εκβιαστεί από τη σπείρα που ισχυριζόταν ότι είχε συνδέσεις με την Ειδική Εισαγγελία.

«Έχω επίσης γνώση και άλλων περιπτώσεων, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα», είπε η Ruskoska.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE ζήτησε από τις αρχές να φυλακίσουν την πρώην γενική εισαγγελέα Katica Janeva, καταγγέλοντας ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα αφού δεν έχει εμφανιστεί στο χώρο εργασίας της.

Η Katica Janeva παραιτήθηκε λίγες ώρες αφότου η εισαγγελική αρχή για σοβαρό έγκλημα ανακοίνωσε την υπόθεση, η οποία φέρεται να εμπλέκει το όνομά της./ibna