Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:13 (τοπική ώρα) 23 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το Νομό Αττικής καθώς στη Βόρεια Πελοπόννησο και την Κεντρική Ελλάδα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις βρίσκεται στα 12 χιλιόμετρα. Τον σεισμό 5,1 ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις με πιο ισχυρή στους 4,3 βαθμούς που σημειώθηκε στις 15:11 (τοπική ώρα).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ούτε και ζημιές σε κτήρια. Τα μόνα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούσαν τις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για το σεισμό:

Σεισμός αρχικής εκτίμησης 5.1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στις 14,12 μ.μ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στην περιοχή της Πάρνηθας. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, μόνο για ζημιές σε παλαιά ακατοίκητα κτίρια.

Τα προβλήματα στα δίκτυα κινητής επικοινωνίας ήταν προσωρινά – από την υπερφόρτωση του δικτύου – και όλα τα δίκτυα λειτουργούν σωστά.

Η ζωή στην Αθήνα είναι και πάλι κανονική. Περαιτέρω πληροφορίες θα παρέχονται όποτε είναι απαραίτητο./ibna