Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση πολιτικών ηγετών την οποία κάλεσε ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev την Παρασκευή.

Σε μήνυμά του, ο Mickoski αναφέρει: “Ξέρω ότι είστε συνηθισμένοι σε ηγέτες που αλλάζουν γνώμη σε λίγες ώρες. Παρακαλώ παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου μου και εκεί θα βρείτε την απάντηση για αυτό”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση χωρίζει χάσμα σε θέματα της ημερήσιας διάταξης και η μόνη συνάντηση στην οποία θα παραστεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι εκείνη στην οποία θα αποφασιστεί η ημερομηνία για τακτικές εκλογές.

Ο Zaev κάλεσε τον ηγέτη του VMRO-DPMNE να δεχθεί την πρόσκλησή του για συνάντηση και είπε ότι δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε επίσης τον ηγέτη του αλβανικού κόμματος DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση) – και μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού – Ali Ahmeti, καθώς και τον αρχηγό του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος της αντιπολίτευσης Συμμαχία για τους Αλβανούς, Ziadin Sela.

Ο Zaev συγκάλεσε αυτή τη συνάντηση για να συζητηθεί ο εκλογικός κώδικας, η Ειδική Εισαγγελική Αρχή η την απογραφή./ibna