Το Κογκρέσο προσφέρει ισχυρή υποστήριξη στο Κοσσυφοπέδιο

Το Κογκρέσο προσφέρει ισχυρή υποστήριξη στο Κοσσυφοπέδιο

Η πρόεδρος του αμερικανικού Κογκρέσου, Nancy Pelosy, είχε συνάντηση τον πρόεδρο της Βουλής του Κοσσυφοπεδίου, Kadri Veseli. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η Pelosy επανέλαβε την αδιάκοπη στήριξη της χώρας της στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με δήλωση του Veseli, η Pelosy «δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίζει πάντα το Κοσσυφοπέδιο» και τόνισε ότι «το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξή της και την υποστήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου».

Από τη μεριά του, ο Veseli ζήτησε από τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν περισσότερο στις διαδικασίες που διεξάγονται στο Κοσσυφοπέδιο.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Veseli ζήτησε επίσης την υποστήριξη του Κογκρέσου των ΗΠΑ για το στρατό του Κοσσυφοπεδίου και το πρόσφατο κίνητρο για καταδίκη της σερβικής γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο», αναφέρει η δήλωση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής του Κοσσυφοπεδίου παρέστη επίσης στο φόρουμ των επικεφαλής των κοινοβουλίων που φιλοξένησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Στο φόρουμ αυτό συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Ο Veseli κάλεσε αυτές τις χώρες να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο, καθώς, όπως υποστήριζε, αυτό είναι καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη./ibna