Χαιρετίζουν την εκλογή της Ursula Von der Leyen οι πολιτικοί στη Ρουμανία

Χαιρετίζουν την εκλογή της Ursula Von der Leyen οι πολιτικοί στη Ρουμανία

Την εκλογή στην Προεδρία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής της Ursula von der Leyen χαιρέτισαν με μηνύματα τους οι πολιτικοί της Ρουμανίας.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος Klaus Iohannis συγχαίρει την Ursula von der Leyen για την εκλογή της: «Συγχαίρω την Ursula von der Leyen για την εκλογή της ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία για μια ισχυρότερη Ευρώπη».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων «Renew Europe», στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Dacian Cioloş, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα προς την Ursula von der Leyen, μετά την εκλογή της: “Αυτή   είναι   η  στιγμή   για  την ανανέωση της Ευρώπης. Οι πολίτες υποστήριξαν σθεναρά τη φιλοδοξία μας για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη. Έχουμε ένα μήνυμα για την Ursula von der Leyen: Ας το κάνουμε μαζί!

Η εκλογή της  Ursula von der Leyen είναι ένα «καλό νέο για την Ευρώπη», δηλώνει ο  Victor Ponta, Πρόεδρος του κόμματος PRO Romania, αλλά σύμφωνα με εκείνον, η προτεραιότητα της Ρουμανίας είναι η απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Ludovic  Orban, δήλωσε από την πλευρά του ότι η εκλογή της Ursula von der Leyen ήταν «μια νίκη» για το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL). «Είναι μια επιλογή   που   θα   βοηθήσει   το  PNL  να   δημιουργήσει   μια   συνεργασία   με   τον   Πρόεδρο   της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ρουμανίας και να επηρεάσει   τις αποφάσεις που   λαμβάνονται  σε   ευρωπαϊκό  επίπεδο   έτσι   ώστε   να  ωφεληθεί  η Ρουμανία» δήλωσε ο Ludovic Orban./ibna