Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου επαίνεσαν την εκλογή της νέας επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου επαίνεσαν την εκλογή της νέας επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Behgjet Pacolli, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή της Ursula von der Leyen στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Pacolli δήλωσε ότι η εκλογή της Ursula von der Leyen ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι καλή είδηση ​​για το Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή.

Ο υπουργός δήλωσε ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο για την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσσυφοπεδίου και τη διαδικασία ελευθέρωσης της βίζας.

Η εκλογή της Ursula von der Leyen ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτυχε επίσης θετικής αποδοχής από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj. Ο ίδιος είπε ότι είναι σίγουρος ότι υπό την ηγεσία της, η διαδικασία ενσωμάτωσης του Κοσσυφοπεδίου θα επανέλθει στην πλήρη δυναμική της.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Επιτροπή στο υπό την von der Leyen θα επαναφέρει τον διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας χωρίς όρους, με τελικό στόχο την επίτευξη αμοιβαίας αναγνώρισης στα υφιστάμενα σύνορα ως μέρος της νέας πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου στο Twitter.

Η Ursula von der Leyen διορίστηκε επισήμως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με 383 ευρωβουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής της, 327 κατά, ενώ 22 απείχαν./ibna