Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη ιδιοκτήτης τηλεοπτικού δικτύου, κατασχέθηκε τηλέφωνο γενικού εισαγγελέα

Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη ιδιοκτήτης τηλεοπτικού δικτύου, κατασχέθηκε τηλέφωνο γενικού εισαγγελέα

Τις τελευταίες ώρες, η Ειδική Εισαγγελία στη Βόρεια Μακεδονία έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει το δικαστικό σύστημα. Το βράδυ, το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα διέταξε την κράτηση του ιδιοκτήτη του δικτύου 1TV, Bojan Jovanovski, καθώς και του επιχειρηματία, Zoran Milevski. Η αστυνομία τους συνέλαβε υπό την υποψία ότι σφετερίζονταν κεφάλαια με παράνομους τρόπους. Οι δύο άνδρες υποψιάζονται ότι έλαβαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από πρόσωπο που διερευνάτο από την Ειδική Εισαγγελία.

Ωστόσο, η επικεφαλής της ειδικής εισαγγελικής αρχής Katica Janeva, η οποία παραιτήθηκε χθες, έχει επίσης μπει στο στόχαστρο σε αυτή την υπόθεση. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν ανέφερε το όνομά της, αλλά είπε ότι το κινητό της τηλέφωνο κατασχέθηκε στο πλαίσιο της έρευνας αυτής.

H εισαγγελέας Vilma Ruskovska δήλωσε ότι νέες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Από την άλλη πλευρά, η γενική εισαγγελέας Katica Janeva κατέθεσε την παραίτησή της χθες το βράδυ, 30 λεπτά πριν από την συνέντευξη Τύπου του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Janeva, η οποία διορίστηκε επικεφαλής αυτού του γραφείου το 2015, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί το όνομά της να αποτελέσει κίνητρο για πολιτικές συγκρούσεις και ότι έκανε πάντοτε τη δουλειά της για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου./ibna