Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του… “Mr. Energa”

Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του… “Mr. Energa”

Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε στην Ελλάδα η απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 χρόνων.

Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Energa Hellas Power ο οποίος καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore και υπεξαίρεση χρημάτων σε βάρος του δημοσίου. Ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, ωστόσο διαπιστώθηκε πως τα πιστοποιητικά που είχε καταθέσει ήταν πλαστά. Παράλληλα, τον βαραίνει η καταδίκη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας γνωστού δικηγόρου, σε μια υπόθεση που θυμίζει αστυνομικό θρίλερ.

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει η κυβέρνηση

Ως αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων “που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές” ερμηνεύει την απόφαση αποφυλάκισης η κυβέρνηση με τη Ν.Δ. να δεσμεύεται πως  θα αλλάξει “όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα” τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανιψιός και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν συνεργάτης του Φλώρου

Για “αβάσιμους και αστείους ισχυρισμούς” απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας δριμεία κριτική στην Ν.Δ και τον Κ. Μητσοτάκη καταγγέλλοντας ότι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του πρωθυπουργού ήταν  ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως δεν έχει κληθεί σε απολογία για τα πλαστά πιστοποιητικά ενώ  είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής για την υπόθεση του δικηγόρου πολύ πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας. Παράλληλα υπογραμμίζεται η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση για την αποφυλάκιση.

Σημειώνεται ότι οι νέοι Ποινικοί Κώδικες αποτέλεσαν σημείο τριβής τους τελευταίους μήνες με την Ν.Δ. να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρεί να φέρει ελαφρύτερες ποινές για σοβαρά αδικήματα. Για μακρόχρονη επεξεργασία έγκριτων νομικών και επιστημόνων  σε γνώση της Ν.Δ. κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει πως ήταν αναγκαίος ο εξορθολογισμός και ο εκσυγχρονισμός των Ποινικών Κωδίκων./ibna