Σε ανασχηματισμό προχωρά η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Σε ανασχηματισμό προχωρά η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Σε ανασχηματισμό προχωρά η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Viorica Dăncilă και ηγέτης του πλειοψηφικού κόμματος PSD. Όπως δήλωσε η Ρουμάνα Πρωθυπουργός αποφάσισε να αντικαταστήσει τους Υπουργούς Εσωτερικών Carmen Dan και Εξωτερικών Υποθέσεων Teodor Melescanu γιατί πιστεύει ότι μ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα κερδίσει περισσότερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πολιτών. Η αναφορά αυτή της Viorica Dăncilă έρχεται να διασκεδάσει τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της χώρας Klaus Iohannis πρότεινε τον ανασχηματισμό.

Η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για την αντικατάσταση των Υπουργών δηλώνοντας ότι: «Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις αιτίες, θα επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί. Επιθυμώ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κυβερνητική δράση, θέλω μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί έχουν μεγαλύτερη  συμμετοχή ώστε να κερδίσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πολιτών για αυτή την κυβέρνηση. Δεν θέλω να βγω στα ΜΜΕ, δημοσίως, για να αναλύσω την δραστηριότητα της κυρίας Carmen Dan ή άλλων υπουργών τους οποίους θα αντικαταστήσουμε», προσθέτοντας επίσης, ότι «στο μέλλον όταν θα πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα, θα κάνω αλλαγές».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την Υπουργό Εσωτερικών Carmen Dan θα αντικαταστήσει ο γερουσιαστής Nicolae Moga και τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων Teodor Melescanu από την Ramona Manescu. Για την θέση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού αρμόδιου για τις Στρατηγικές Εταιρικές Σχέσεις ο Mihai Fifor./ibna