Αβραμόπουλος: Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον στο μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον στο μεταναστευτικό

“Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον στο μεταναστευτικό”, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την πρώτη “θεσμική” σύσκεψη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κομισιόν.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Γιώργου Κουμουτσάκου, συζητήθηκαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας ενόψει και της άτυπης συνόδου στο Ελσίνκι. Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος  παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή  όπου παρατηρούνται ροές μεταναστών τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακόμη πως  πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και πρόσθεσε πως  ο κ. Μητσοτάκης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η συνεργασία με την επιτροπή θα είναι συνεχής.  «Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας, πρέπει  να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον. Το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευση και της ασφάλειας θα τύχει της καλύτερης δυνατής διαχείρισης» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «Με τις  πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί είναι βέβαιο ότι -και με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης -η διαχείριση στο μέλλον θα είναι πιο αποτελεσματική. Η Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κοντά της είναι η Ευρώπη». Σημείωσε ότι  “η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη” και τέλος ότι “Θέλω να πιστεύω ότι με καλή βούληση και θετική προδιάθεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα”./ibna