Στην κομισιόν πάει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπαγωγή ΕΡΤ και ΑΠΕ στον Κ. Μητσοτάκη

Στην κομισιόν πάει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπαγωγή ΕΡΤ και ΑΠΕ στον Κ. Μητσοτάκη

Ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών  θέτουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρώτες αποφάσεις του νέου πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα με ερώτηση τους στην κομισιόν αναφέρονται στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, της δημόσιας τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Επισημαίνουν ακόμα την απόφαση για υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής και του σωφρονιστικού συστήματος από το υπουργείο δικαιοσύνης στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

“Υπάρχουν άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου η εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό; Αν ναι, σε ποιες χώρες και από πότε εφαρμόζεται; Υπάρχουν κράτη-μέλη, στα οποία η αντιμετώπιση θεμάτων Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής πολιτικής και δημόσιας Ασφάλειας έχει συγχωνευτεί στο ίδιο υπουργείο;”, καταλήγει η ερώτηση.

Tην ίδια στιγμή την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, μεταξύ άλλων, η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. ” απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της”,

“Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας”, τονίζει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση./ibna