Βήμα ταχύ για την ανασυγκρότηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Βήμα ταχύ για την ανασυγκρότηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο σαββατοκύριακο αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, για περισσότερο από πέντε ώρες.

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την εισήγηση του υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει “μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση”.

Τόνισε δε ότι η προοδευτική συμμαχία αποτελεί αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να ενισχυθεί και να επικυρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, χωρίς καθυστερήσεις αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκαλείται το ερχόμενο σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή ενώ την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας θα παραστεί σε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στην συνέχεια, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη στην βουλή θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου οι κοινοβουλευτικές μάχες να την βρούν προετοιμασμένη και συγκροτημένη.

Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων αποτελεί η ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά και το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με κομματικές πηγές θα είναι τόσο προγραμματική και θεσμική όσο και μαχητική και κινηματική.

Όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, το γεγονός ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει εντός του καλοκαιριού στην κατάθεση νομοσχεδίων θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ σε “επιφυλακή” ώστε να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης των κοινωνικών και οικονομικών κεκτημένων.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν σε καμπάνια εγγραφής νέων μελών και πλατιάς ανασυγκρότησης με έμφαση στους νέους και τις νέες, κατηγορία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 38% έναντι 30% της Ν.Δ.  Σύμφωνα με τον στόχο που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας είναι έως το συνέδριο, που τοποθετείται στα τέλη του έτους, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ./ibna