Θύμα αντι-νατοϊκών ομάδων ισχυρίζεται ότι έπεσε ο Zaev

Θύμα αντι-νατοϊκών ομάδων ισχυρίζεται ότι έπεσε ο Zaev

«Έχω πέσει θύμα μιας καλά οργανωμένης ομάδας, η οποία επιτίθεται σε χώρες που επιδιώκουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Αυτή η ομάδα έχει εξαπατήσει και άλλους ηγέτες του κόσμου, επομένως είμαι σε καλή παρέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, μετά τη δημοσίευση τηλεφωνικής φάρσας δύο Ρώσων κωμικών που είχαν παρουσιαστεί ως πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Porosenko και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Οι δύο Ρώσοι κωμικοί είχαν μιλήσει με τον Zaev τηλεφωνικά τον Αύγουστο του 2018, αλλά ο πρωθυπουργός είπε ότι ορισμένα τμήματα έχουν τροποποιηθεί. Το πρώτο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε μέσω σταθερού δικτύου, ενώ το δεύτερο μέσω του Whatsapp.

Ο Zaev λέει ότι λυπάται που εξαπατήθηκε, ωστόσο τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Εν τω μεταξύ, το VMRO-DPMNE απαίτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Zoran Zaev, τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο ηγέτης του, Hristijan Mickoski, λέει ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

«Ας δημιουργήσουμε μια προσωρινή κυβέρνηση και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Αυτό είναι απαράδεκτο για τους πολίτες», δήλωσε ο Mickoski./ibna