Ο Borissov της Βουλγαρίας καλεί το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να διαπραγματευτούν

Ο Borissov της Βουλγαρίας καλεί το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να διαπραγματευτούν

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boiko Borissov είπε ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να καθίσουν και να μιλήσουν. Ο Borissov έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία λαμβάνει χώρα στη Βοσνία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο φόρος που επέβαλε το Κοσσυφοπέδιο στα εμπορεύματα που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθιστά τα θέματα αυτά πιο περίπλοκα, αλλά τόνισε ότι και η Βουλγαρία και η Τουρκία έχουν κι αυτές συγκεκριμένα προβλήματα και ότι οι εκπρόσωποι και των δύο χωρών προσπαθούν να τα λύσουν στις συναντήσεις που κάνουν.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν κατανοεί την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic.

Πριν από λίγες μέρες, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Josep Borrel, ο οποίος έχει διοριστεί επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, πρέπει να αντιπροσωπεύει τη θέση ολόκληρου του μπλοκ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Dacic, αντέδρασε λέγοντας ότι η δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού ήταν ντροπή. Αυτό προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, με τις δύο χώρες να καλούν τους αντίστοιχους πρεσβευτές για εξηγήσεις./ibna