Τουρκικό ΥΠΕΞ εναντίον Δένδια: «Είστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης»  

Τουρκικό ΥΠΕΞ εναντίον Δένδια: «Είστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης»  

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση που απαντά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος αλλά και σε δηλώσεις το Νίκου Δένδια.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και τονίζεται πως «στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία υποστηρίζει τα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της. Όμως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού καθώς οι ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει εντάξει ακόμη και  στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για το μοίρασμα των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.»

Σκληρή είναι η απάντηση της Άγκυρας εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Μας παραξενεύουν  οι  δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Δένδια  για όσα είπε  σε συνέντευξη του σχετικά με τις νόμιμες δραστηριότητες πραγματοποιεί η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο τίτλος «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» στην πραγματικότητα ανήκει στην Ελλάδα. Το «άτακτο παιδί» της Ευρώπης είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και μαζί με την Ελλάδα οδηγεί σε αστάθεια την ανατολική Μεσόγειο»./ibna