Φήμες θέλουν τον Vucic να αποχωρεί από την ηγεσία του SNS τον Δεκέμβριο

Φήμες θέλουν τον Vucic να αποχωρεί από την ηγεσία του SNS τον Δεκέμβριο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας “πιθανότατα” θα αποχωρήσει από τη θέση του ηγέτη του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Vecernje novosti. Μεταξύ των υποψηφίων που θα μπορούσαν να τον διαδεχτούν είναι η πρωθυπουργός Ana Brnabic, ο υπουργός Εσωτερικών Nebojsa Stefanovic και ο δήμαρχος της Novi Sad, Mayor Milos Vucevic.

Στον «ευρύτερο κατάλογο» των διαδόχων είναι οι στενοί βοηθοί του Vucic, Nikola Selakovic και Marko Djuric, καθώς και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας, Jorgovanka Tabakovic.

Ο Vucic ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του κόμματος που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους, υπενθυμίζει το N1 TV.

Ο Nebojsa Stefanovic, ο οποίος είναι επίσης ανώτερος αξιωματούχος του SNS, δήλωσε ότι δεν βλέπει κάποιον καλύτερο πρόεδρο του κόμματος από τον Vucic. «Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος υποψήφιος για αυτή τη θέση από τον Aleksandar Vucic. Αυτό (η ηγεσία του Vucic) είναι καλό όχι μόνο για την SNS, αλλά και για τη Σερβία», είπε ο Stefanovic στον τηλεοπτικό σταθμό Prva όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα αποχώρησης του Vucic.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία του SNS αν το απαιτούσαν από αυτόν, ο Stefanovic δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτα από μένα».

Ο Goran Vesic, αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου και αξιόλογο μέλος του SNS, δήλωσε το ίδιο – ότι κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί του SNS καλύτερα από τον Vucic. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Πρόεδρος της Σερβίας «δεν έχει υποκατάστατο». Ο Vesic είπε επίσης ότι τα μέλη του κόμματος θα μπορούσαν να αποκηρύξουν την υποτιθέμενη πρόθεση του Vucic να υποχωρήσει. Όλα τα μέλη του SNS, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα μπορούσαν να είναι οι διάδοχοί του, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, θα έλεγαν ότι ο Vucic “είναι η καλύτερη λύση”, δήλωσε ο Vesic./ibna