Βρετανός ΥΠΕΞ: Απίστευτα σημαντική η σχέση ΗΒ – Κύπρου

Βρετανός ΥΠΕΞ: Απίστευτα σημαντική η σχέση ΗΒ – Κύπρου

Ο Jeremy Hunt, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου που «μάχεται» με τον Boris Johnson για τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, περιέγραψε τη σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εξαιρετικά σημαντική».

Ο κ. Hunt απευθυνόταν στους «Συντηρητικούς Φίλους της Κύπρου», την ώρα που τα 160.000 μέλη του κυβερνώντος κόμματος άρχιζαν να υποβάλλουν τις ψήφους τους για το νέο κόμμα και τον ηγέτη της χώρας.

Σε επιστολή προς τον οργανισμό, ο Jeremy Hunt δήλωσε την «ισχυρή» του υποστήριξη των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου» και τον θαυμασμό του για το έργο που κάνει η ομάδα για την προώθηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κυπριακής καταγωγής που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές χιλιάδες Βρετανούς που ζουν στην Κύπρο, η συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έκανε καμία αναφορά στην επιστολή του προς το Κυπριακό ή στις δραστηριότητες της Τουρκίας όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας.

Περιγράφοντας το όραμά του για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον Brexit, κατέστησε σαφές ότι ως πρωθυπουργός θα εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη χώρα.

Υπενθύμισε επίσης στα μέλη των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου» ότι κατά την περασμένη χρονιά είχε συζητήσει μαζί τους τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να διατηρηθεί η κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις περιοχές των βρετανικών βάσεων «ώστε η καθημερινή ζωή των ανθρώπων που διασχίζει καθημερινά τις περιοχές βάσεων δεν επηρεάζεται. Οι συζητήσεις αυτές καρποφόρησαν».

«Είμαι πάντα εντυπωσιασμένος από το δυναμισμό και το επιχειρηματικό πνεύμα του κυπριακού λαού. Ως επιχειρηματίας ο ίδιος είμαι φιλόδοξος ώστε να απελευθερώσω τις δυνατότητες της οικονομίας μας», πρόσθεσε ο κ. Hunt.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σχέδιά του να φορτίσει το «turbo» της βρετανικής οικονομίας. Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα συνεχίσουν να ψηφίζουν μέχρι τις 22 Ιουλίου και ο νικητής θα ανακοινωθεί την επόμενη ημέρα./ibna