Ρώσοι κωμικοί έκαναν φάρσα στον Zaev

Ρώσοι κωμικοί έκαναν φάρσα στον Zaev

Οι διάσημοι Ρώσοι κωμικοί, Vladimir Kuzencov και Alexei Stolarov, δημοσίευσαν δύο ηχογραφήσεις που περιείχαν τηλεφωνικές φάρσες προς τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev. Ένας από αυτούς παρίστανε ότι είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko και ο άλλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Οι ηχογραφήσεις είναι πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά το γραφείο του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο κωμικό που δήλωνε ότι ήταν ο Poroshenko, ο Zaev μίλησε για την εξωτερική πολιτική, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, την Ουκρανία και τις σχέσεις της με τη Ρωσία, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σε μία άλλη φάρσα, ο άλλος Ρώσος κωμικός προσποιήθηκε ότι είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Κάποια μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, ο Zaev αποκάλυψε επίσης κρατικά μυστικά.

Οι δύο Ρώσοι κωμικοί έχουν στο παρελθόν κάνει παρόμοιες φάρσες και στον ίδιο τον Poroshenko, τον πρώην Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Boris Johnson, τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayiip Erdogan, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron κ.α./ibna