ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα exit polls: “Αναγνωρίζουμε το προβάδισμα της Ν.Δ., θα είμαστε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση”

ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα exit polls: “Αναγνωρίζουμε το προβάδισμα της Ν.Δ., θα είμαστε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση”

Το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της Ν.Δ. αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με το Exit Poll όλων των εταιριών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38%-42% κατοχυρώνοντας την αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ 26.5%-30.5%, το ΚΙΝΑΛ 6%-8%, το ΚΚΕ 5%-7%, το ΜΕΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη στο 3%-5%, της Χρυσής Αυγής στο 2.8%-4-8% και η Ελληνική Λύση 2.5%-4.5%.

Όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα συγκεντρώνει μέσα σε δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Σημειώνουν δε, ότι θα τιμήσουν την λαϊκή ετυμηγορία ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και τις κατακτήσεις της διακυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα.

Όπως υπογραμμίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ “μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μια πλούσια παρακαταθήκη, μια χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης”

Αργότερα το βράδυ αναμένονται, περίπου στις 9.30, οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο./ibna