Ο Thaçi ζήτησε από τον Αμερικανό βουλευτή Eliot Engel να παραμείνουν οι ΗΠΑ επικεντρωμένες στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου

Ο Thaçi ζήτησε από τον Αμερικανό βουλευτή Eliot Engel να παραμείνουν οι ΗΠΑ επικεντρωμένες στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaçi, δέχθηκε σήμερα τον βουλευτή του αμερικανικού Κογκρέσου, Eliot Engel, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, συνοδευόμενο από τους συναδέλφους του, και τον ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξή του προς το Κοσσυφοπέδιο.

«Είμαι ευγνώμων για τη μακροχρόνια προσωπική δέσμευσή σας για το Κοσσυφοπέδιο και για το αλβανικό έθνος γενικότερα», δήλωσε ο Πρόεδρος Thaçi.

Ο Thaçi εξέφρασε την ευχαρίστησή του, παρουσία του Engel και του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Κόσοβο, Philip Kosnett, για την εγκαινίαση του νέου κτηρίου της Πρεσβείας των ΗΠΑ και συνέκρινε αυτή τη στιγμή με το άνοιγμα του Γραφείου των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο το 1996.

«Είναι εντυπωσιακό, όταν θυμόμαστε πού βρισκόμασταν το 1996 και πού βρισκόμαστε σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και πρόσθεσε ότι «για αυτό είμαστε ευγνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε όλους τους φίλους μας που μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Engel εξέφρασε την ευχαρίστησή του να είναι και πάλι στο Κοσσυφοπέδιο, ειδικά επειδή ήταν μέρος των εορτασμών της 4ης Ιουλίου μαζί με τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής πρεσβείας.

Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη πρόοδο που σημείωσε το Κοσσυφοπέδιο από την ανεξαρτησία και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κοσσυφοπέδιο θα συνεχίσει να προχωρεί στην πορεία του προς την ευημερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Ο Thaçi κάλεσε τον Engel να παραμείνουν οι ΗΠΑ επικεντρωμένες στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, μέχρι την οριστική ολοκλήρωση του θέματος του Κοσσυφοπεδίου και την πλήρη αναγνώριση της χώρας διεθνώς./ibna