Περισσότεροι από 40.000 Σέρβοι απαιτούν όρια στα reality shows

Περισσότεροι από 40.000 Σέρβοι απαιτούν όρια στα reality shows

Περισσότεροι από 40.000 Σέρβοι πολίτες σε λιγότερο από μία εβδομάδα υποστήριξαν την πρωτοβουλία για τον περιορισμό των reality shows. Αυτός είναι ένας επαρκής αριθμός για την υποβολή της πρωτοβουλίας στο κοινοβούλιο προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, δήλωσε ο Savo Manojlovic, εκπρόσωπος του Συνδέσμου για την Προστασία του Συντάγματος και των Νόμων.

Η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών διεξήχθη από τις 23 έως τις 29 Ιουνίου και θα υποβληθεί «κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Manojlovic.

«Αυτή είναι ίσως η αρχή του τέλους των reality shows, αλλά ο αγώνας μόλις ξεκίνησε», δήλωσε ο Manojlovic, εξηγώντας ότι ο Σύνδεσμος απαιτεί να περιοριστεί η μετάδοση μέχρι τρεις ώρες μεταξύ 6 π.μ. και 11 μ.μ. Ταυτόχρονα, οι εθνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να μεταδίδουν τουλάχιστον μισή ώρα παιδικού περιεχομένου, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι.

Υπενθύμισε ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, αλλά δεν εφαρμόζονται, ενώ η «REM (Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Μέσων) δεν αντιδρά». Σύμφωνα με τον Manojlovic, η υποβολή της αναφοράς στο κοινοβούλιο δεν θα είναι αρκετή – οι πολίτες θα πρέπει να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές, προτρέποντάς τους να αλλάξουν το νόμο το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο Luka Raznatovic, ακτιβιστής της πρωτοβουλίας, δήλωσε ότι τον εξέπληξε θετικά η αποδοχή που έλαβε η συγκεκριμένη ενέργεια. «Έχω παρατηρήσει ότι οι νέοι άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι απέναντι στους ηλικιωμένους, πιστεύοντας ότι παρακολουθούν reality shows σε τεράστιους αριθμούς», είπε στη διαδικτυακή πύλη Mondo.

Τα reality shows δεν πρέπει να δείχνουν σκηνές βίας και χυδαιότητας, κατέληξε ο Raznatovic./ibna