Ο Αμερικανός νομοθέτης Elliot Engel κατά των αλλαγών στα σύνορα στα Βαλκάνια

Ο Αμερικανός νομοθέτης Elliot Engel κατά των αλλαγών στα σύνορα στα Βαλκάνια

Ο Αμερικανός νομοθέτης Elliot Engel δήλωσε την Πέμπτη από το Presevo, στην Νότια Σερβία, ότι είναι αντίθετος με την ιδέα της ανταλλαγής εδαφών και ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Ο Engel πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πρέσεβο, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από αλβανική πλειοψηφία, σε μια αποστολή συγκέντρωσης γεγονότων.

Μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο του Presevo, Shqiprim Arifi, μίλησε επίσης για τη μακρά συμμετοχή του σε ζητήματα που αφορούν τα Βαλκάνια και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας την ανάγκη για συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

«Δεν νομίζω ότι η ανταλλαγή εδαφών θα ήταν η σωστή λύση. Ανησυχώ για αυτό, γιατί αν αρχίσετε να αλλάζετε τα σύνορα στα Βαλκάνια, πού θα τελειώσει αυτό; Υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που θέλουν να αλλάξουν τα σύνορά τους και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τα Βαλκάνια αντιμετώπισαν προβλήματα», ανέφερε.

Ο δήμαρχος του Presevo, Shqiprim Arifi, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι πιο παρούσες στην κοιλάδα του Presevo.

«Έχω ζητήσει από τον κ. Engel μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στην κοιλάδα του Presevo. Η έλλειψη αμερικανικής παρουσίας εδώ επιτρέπει σε άλλους, που εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης, να είναι παρόντες εδώ», είπε ο Arifi./ibna