Τσίπρας και Μητσοτάκης απευθύνουν έκκληση για υποστήριξη πριν από την εκλογική μάχη της Κυριακής

Τσίπρας και Μητσοτάκης απευθύνουν έκκληση για υποστήριξη πριν από την εκλογική μάχη της Κυριακής

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκαν στους ψηφοφόρους την Πέμπτη και ζήτησαν την υποστήριξή τους πριν από τις εθνικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος απευθύνθηκε σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όπου είπε στους υποστηρικτές του κόμματός του ότι το “μήνυμα” που έλαβε στην προεκλογική του περιοδεία είναι ότι η επανεκλογή του είναι “επιθυμητή και απαραίτητη” για τη χώρα και την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο Τσίπρας τόνισε ότι ο λαός «θα ψηφίσει για τη ζωή του» στις εκλογές της Κυριακής, προσθέτοντας ότι θα ήταν “αδιανόητο” να επιστρέψουμε στις πολιτικές που υποστήριξε το ΔΝΤ της εποχής διάσωσης μέσω της “αποκατάστασης του [πολιτικού] κατεστημένου που χρεοκόπησε τη χώρα”.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να βοηθήσουν “να γυρίσουν μια νέα σελίδα” στην ελληνική πολιτική, δίνοντάς του εντολή να “ενώσει όλους τους Έλληνες”, χρησιμοποιώντας “την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο”.

Ο κεντροδεξιός ηγέτης δήλωσε ότι τα «ψέματα (της απερχόμενης κυβέρνησης) δεν μας επηρεάζουν», προσθέτοντας ότι η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «καταστροφική». Υποσχέθηκε δε να «αναστήσει» τη μεσαία τάξη που «καταστράφηκε» από την αριστερή κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μέτρα διάσωσης νωρίτερα αν δεν ήταν η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς αγορές «έχουν ήδη εμπιστευτεί την επόμενη κυβέρνηση».

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την Pulse για την SKAI TV έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,5 μονάδες – πολύ περισσότερες από τις 9,5 μονάδες διαφορά με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση κέρδισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου – βάζοντας πλώρη να εκλέξει από 155 εώς 159 βουλευτές.

Σύμφωνα με την Pulse, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει το 42,5% των ψήφων, με το SYRIZA να παίρνει το 27%, ακολουθούμενο από το Κίνημα για την Αλλαγή (8%), το Κομμουνιστικό Κόμμα (5,5%) και τη Χρυσή Αυγή (4%). Η Ελληνική Λύση και το DiEM25 βρίσκονται κοντά στο 3% που απαιτείται για να μπουν στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση./ibna