Νέες απειλές Erdogan, στο στόχαστρο Κύπρος και ΕΕ

Νέες απειλές Erdogan, στο στόχαστρο Κύπρος και ΕΕ

«Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που καταλαβαίνουν» είπε μεταξύ άλλων

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Σε εκτόξευση νέων απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan. Με επίκεντρο τα ενεργειακά και τα όσα προτίθεται να κάνει η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε και μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποκαλώντας ανέντιμους και σφετεριστές τους αξιωματούχους της.

«Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα», είπε για τα ενεργειακά.

«Άλλωστε, συνέχισε, και η ‘’νότια Κύπρος’’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα» τόνισε για τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που απέχει μακράν από το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Ως προς την ΕΕ ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως αυτή δεν συμπεριφέρεται έντιμα και ότι στο Bürgenstock έγινε η μεγαλύτερη αδικία.

«Η ‘’νότια Κύπρος’’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η ‘’βόρεια Κύπρος’’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν», κατέληξε./ibna