Ερντογάν: «Στην ανατολική Μεσόγειο αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με τη γλώσσα που θα καταλάβουν»

Ερντογάν: «Στην ανατολική Μεσόγειο αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με τη γλώσσα που θα καταλάβουν»

«Στην ΕΕ όλοι είναι σφετεριστές»

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα ο Recep Tayyip Erdogan μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

Για τις έρευνες στην Κύπρο και τις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε πως  «στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουνε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ σύμφωνα με τη νομιμότητα».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ε.Ε για την ένταξη της Κύπρου και τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου, η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε. με ύποπτο τρόπο, τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την ‘τδβκ’, με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η νότια Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα, ενώ η βόρεια Κύπρος που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. Η ΕΕ δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την Ε.Ε. Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!»

Για τα F-35 και για τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά

«Αν έψαχνες πελάτη και βρήκες έναν που έκανε κανονικά τις πληρωμές του, πώς μπορείς να μην του δώσεις το προϊόν; Aυτό είναι σφετερισμός»./ibna