Αποφεύχθηκε η ανθρωπιστική κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Αποφεύχθηκε η ανθρωπιστική κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Η Ένωση Σέρβων Επιχειρηματιών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε την Τετάρτη ότι τα καταστήματα που παρέμειναν κλειστά στην περιοχή για δύο ημέρες θα ανοίξουν εκ νέου.

Το κλείσιμο των καταστημάτων αυτών ήταν μέρος της διαμαρτυρίας για την αύξηση των τελωνειακών δασμών κατά 100% που επέβαλε το Κοσσυφοπέδιο στα εμπορεύματα που προέρχονταν από τη Σερβία το Νοέμβριο του περασμένου έτους, ύστερα από τη φερόμενη επιθετική εκστρατεία που ξεκίνησε η Σερβία ενάντια στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του.

Μια δήλωση που δημοσιεύει αυτή η ένωση αναφέρει ότι «αυτή η διαδήλωση έδειξε τη δύναμη και την ετοιμότητα των Σέρβων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Δείξαμε ότι όταν είμαστε μαζί, δεν μπορούν να μας σπάσουν».

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί στη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το τμήμα της χώρας και να αντιδράσει ενάντια στην Πρίστινα πριν από την εμφάνιση περιστατικών», αναφέρει επίσης η δήλωση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου παρέδωσε αγαθά στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου για να αντισταθμίσει την έλλειψη τροφίμων που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή, ενόσω τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά./ibna