Η Andreea Moraru αναλαμβάνει επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Andreea Moraru αναλαμβάνει επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο

Το έργο της EBRD ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2015 και στην Κύπρο το 2014 με στόχο τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης των δύο χωρών

του Μιχάλη Μιχαήλ

Η Andreea Moraru αναλαμβάνει επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, μετά τη συνταξιοδότηση της σημερινής κατόχου του ρόλου, Sabina Dziurman, το Νοέμβριο έπειτα από περισσότερα από 15 χρόνια στην Τράπεζα. Πριν την EBRD, η κα Moraru ήταν επικεφαλής του τμήματος Κεφαλαιαγοράς στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

Η Andreea Moraru είναι Ρουμάνα υπήκοος και επί του παρόντος εργάζεται στο τμήμα στήριξης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της EBRD. Άρχισε να εργάζεται στην Τράπεζα το 2001 και έκτοτε έχει συμβάλει στην εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος συμφωνιών χρέους, μετοχών, χρηματοδοτικών μισθώσεων, καλυμμένων ομολογιών,  αλλά και μη εξυπηρετούμενων δανείων στις χώρες λειτουργίας της EBRD.

Η Andreea Moraru, της οποίας η έδρα θα είναι στην Αθήνα, δήλωσε: «Περιμένω με ανυπομονησία να αναλάβω τον νέο μου ρόλο και να συνεργαστώ με την υπέροχη ομάδα της EBRD. Η στήριξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας αποτελούν μια συναρπαστική ευκαιρία για εμένα».

Το έργο της EBRD ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2015 και στην Κύπρο το 2014 με στόχο τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στις δύο οικονομίες, αναφέρει η τράπεζα./ibna