21 πόλεις στην Ρουμανία θα αποκτήσουν 596 ηλεκτρικά λεωφορεία – “Νικητής” η Τουρκία

21 πόλεις στην Ρουμανία θα αποκτήσουν 596 ηλεκτρικά λεωφορεία – “Νικητής” η Τουρκία

Με 131 ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται προσεχώς να ενισχυθεί ο “στόλος” των δημόσιων μεταφορών στην Ρουμανία έπειτα από την προκήρυξη διαγωνισμού από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Έτσι, οι πολίτες επτά πόλεων της Ρουμανίας, στο Iasi, στο Sibiu, στο Sighetu Marmatiei, στο Slatina, στο Suceava, στο Tirgu Mures και στο Pitesti θα δουν πολύ σύντομα τις αλλαγές στους δρόμους της πόλης τους και στην καθημερινότητα τους.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 77 εκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο αριθμό των λεωφορείων, 40 τον αριθμό, να παραδίδεται στον δήμο Pitesti.

Ειδικότερα, το Ιasi θα προμηθευτεί 20 λεωφορεία, το Sibiu 9, το Sighetu Marmatiei 7, τη Slatina 8, τη Suceava 15 και το Tirgu Mures 32.

Οι επτά αυτές πόλεις δεν είναι όμως παρά μόνο η αρχή, καθώς και άλλες πόλεις της χώρας έχουν, επίσης, προκηρύξει διαγωνισμούς για την προμήθεια 465 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Συνολικά, 21 πόλεις της Ρουμανίας θα προμηθευτούν 596 ηλεκτρικά λεωφορεία μέσα τους επόμενους δύο μήνες, με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων να εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Το υπουργείο σκοπεύει, παράλληλα, να προμηθευτεί σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκ των οποίων οι 131 θα είναι βραδείας φόρτισης και άλλοι 39 ταχείας φόρτισης.

Την προμήθεια αυτών των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων θα αναλάβει η τουρκική εταιρεία TEMSA έναντι 46,5 εκατομμυρίων ευρώ.

“Η συμφωνία αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την δική μας εταιρεία, αλλά και για τα μεγέθη της χώρας μας. Θα παραδώσουμε τα 326 λεωφορεία στην Ρουμανία που θα παραχθούν στα Άδανα σε βάθος χρόνου μίας διετίας. Εύχομαι αυτή η πώληση να είναι επωφελής για την TEMSA και την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TEMSA, Hasan Yildirim.

Η Ρουμανία θεωρείται ως μία από τις χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 14 κρατών-μελών της Ε.Ε., μαζί, μεταξύ άλλων, με την Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Σλοβενία, που απέτυχαν να καταρτίσουν έως την 1η Απριλίου του 2019 επαρκή σχέδια για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης./ibna