Ο Meta προτείνει τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών

Ο Meta προτείνει τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών

Εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης που διαρκεί τους τελευταίους έξι μήνες, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ilir Meta, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών ως τη μοναδική λύση για την κρίση αυτή.

Ο επικεφαλής του αλβανικού κράτους δήλωσε ότι η 13η Οκτωβρίου πρέπει να είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές.

«Στις 13 Οκτωβρίου πρέπει να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Αυτή είναι η μόνη λύση σε αυτή την κρίση προκειμένου οι Αλβανοί να σταματήσουν να εγκαταλείψουν την Αλβανία. Αυτή είναι η λύση που προσφέρω και δεν θα ντρεπόμουν αν οι άνθρωποι δεν με ψηφίσουν», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Meta κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Edi Rama, να ενεργήσει πιο υπεύθυνα. Όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι οι ξένοι διπλωμάτες δεν πρέπει πλέον να χλευάζουν το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο πρόεδρος μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες διεξήχθησαν παρά το διάταγμα του Προέδρου που τις ακύρωνε./ibna