Σίγουρος εμφανίζεται ο Τσίπρας για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές

Σίγουρος εμφανίζεται ο Τσίπρας για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε με βεβαιότητα ότι το ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αψηφήσει τις πιθανότητες και να κερδίσει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να έχει άνετο προβάδισμα.

«Κάποιοι βιάζονται να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών πριν πάνε οι ψηφοφόροι. Αυτή η εκλογική ψηφοφορία θα εκλέξει μια κυβέρνηση, όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η ψηφοφορία το πρωί της Κυριακής, όπως και κάθε άλλη […] θα είναι άδεια. Θα γεμίσει με τη θέλησή σας, την αποφασιστικότητά σας”, δήλωσε ο Τσίπρας στους οπαδούς, προτρέποντάς τους “να μην επιτρέψουν στην Ελλάδα να κάνει πισωγύρισμα”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι θα ανατρέψει τα πορίσματα των δημοσκοποήσεων, προσθέτοντας ότι ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του Λέξη.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φαίνεται να είναι κοντά στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Rass για τo in.gr. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει ένα προβάδισμα 9,2 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας το 35,4% των ερωτηθέντων έναντι 26,2% για το αριστερό κόμμα.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη, επισημαίνοντας ότι οι προοδευτικοί ψηφοφόροι πρέπει να αποδειχθούν παθιασμένοι για να υποστηρίξουν την κληρονομιά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των φιλικών προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι εμποδίζουν τις προσπάθειες να εστιαστεί ο διάλογος στα προγράμματα των κομμάτων και τα σχέδια πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται την Τρίτη στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SKAI TV, θέτοντας τέλος στο εμπάργκο που είχε θεσπίσει στις εμφανίσεις βουλευτών και υπουργών του κόμματος του σε απάντηση της κριτικής του σταθμού σχετικά με την κυβέρνησή του. Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την εμφάνισή του στο Twitter, αναφερόμενος στην ανάγκη να “εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες να φτάσει η αλήθεια σε όλους τους ανθρώπους”.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε επίσης σε προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Νέας Δημοκρατίας. Ανέφερε ότι η ψήφος για την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν μια ψήφος για διαίρεση, σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κακή διαχείριση της χώρας, επισημαίνοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν «μεγάλη ευθύνη» για «το ότι οδήγησαν τη χώρα στα βράχια»./ibna