Πιθανόν από S-200 της Συρίας εναντίον ισραηλινών μαχητικών η έκρηξη στα κατεχόμενα

Πιθανόν από S-200 της Συρίας εναντίον ισραηλινών μαχητικών η έκρηξη στα κατεχόμενα

Το επιβεβαιώνει και το λεγόμενο υπουργικό

Του Μιχάλη Μιχαήλ

H πιθανότητα να πρόκειται για πύραυλο S -200 που έριξε η Συρία εναντίον του Ισραήλ είναι μεγάλη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο DHA σε σχέση με την έκρηξη στα κατεχόμενα.

“Πιθανότατα και αυτός ο πύραυλος να ρίχθηκε από τη Συρία. Έχουν διαβιβαστεί στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού δείγματα και πληροφορίες. Θα έρθει ξεκάθαρη δήλωση από την Άγκυρα”, αναφέρουν οι ίδιες τουρκικές πηγές στο πρακτορείο.

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται ακόμη πηγές του συριακού στρατού ότι μετά την έκρηξη του πυραύλου, διαρρέουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες, ενώ επισημαίνουν ότι το αντικείμενο που έπεσε στα κατεχόμενα αποτελεί απομεινάρια του πυραύλου που έριξε η Συρία εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ.

Ήδη στο Twitter το “Syrian Military Capabilitys” που επικαλείται πηγές του συριακού στρατού, μεταδίδει πληροφορίες για το θέμα από χθες το βράδυ, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα.

Στην επιβεβαίωση ότι το αντικείμενο που εξερράγη τα ξημερώματα στον Πενταδάχτυλο, είναι πύραυλος S-200 προχώρησε το «υπουργικό» στα κατεχόμενα, μετά από έκτακτη συνεδρία.

Σε δήλωση του «υπουργικού» σημειώνεται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, με τον Ερσίν Τατάρ να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν τοξικά αέρια ή χημικές ουσίες, ως αποτέλεσμα της έκρηξης του πυραύλου./ibna