Στο Παρίσι ο Haradinaj για το θέμα των θεωρήσεων, στο πάγο οι συνομιλίες με τη Σερβία

Στο Παρίσι ο Haradinaj για το θέμα των θεωρήσεων, στο πάγο οι συνομιλίες με τη Σερβία

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι. Ο αρχηγός της κυβέρνησης δήλωσε ότι ταξιδεύει στο Παρίσι για να προωθήσει την ατζέντα ελευθέρωσης των θεωρήσεων για τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τον Haradinaj, το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χώρα.

«Στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη για την προώθηση και επιτάχυνση της ατζέντας απελευθέρωσης των θεωρήσεων. Ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι άλλοι, χωρίς διάκριση. Το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει κάθε κριτήριο που έχει θέσει η ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα για προβληματισμό και μιας απόφασης που μας αξίζει», έγραψε ο Haradinaj στο Twitter.

Συνάντηση είχε επίσης προγραμματιστεί στο Παρίσι την 1η Ιουλίου μεταξύ των ηγετών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, όμως η συνάντηση αυτή ακυρώθηκε ως αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να αναστείλει τους δασμούς που επέβαλε στα σερβικά αγαθά./ibna