Στα κατεχόμενα εκτιμούν ότι έπεσε πύραυλος

Στα κατεχόμενα εκτιμούν ότι έπεσε πύραυλος

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στον Πενταδάκτυλο

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Εκτιμάται ότι είναι πύραυλος, το αντικείμενο που έπεσε στα κατεχόμενα δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Ersin Tatar σύμφωνα με τον τουρκικό πρακτορείο DHA αν και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει οι έρευνες.

«Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε. Θα σας ενημερώσουμε όταν οριστικοποιηθεί», ανέφερε ο Ersin Tatar προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.

Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές». Ο Ersin Tatar είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, κάτοικος του Κορνόκηπου, ο Ezevit Siah ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το αντικείμενο αυτό που μοιάζει με μέρος πυραύλου. Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια ότι πρόκειται για ρωσικό πύραυλο. Επίσκεψη στο κατεχόμενο χωριό Βουνό πλησίον του οποίου αντικείμενο αγνώστου προέλευσης φαίνεται να συνετρίβη μετά τα μεσάνυκτα, προκαλώντας πυρκαγιά, πραγματοποίησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci και ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών» Kudret Ozersay.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Akinci είπε ότι πρόκειται για στρατιωτικό σκεύασμα αγνώστου προέλευσης και πως θα γίνει ενδελεχής έρευνα. «Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή μας, στο νησί μας. Αυτό το επεισόδιο δείχνει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη», σημείωσε.

Ερωτηθείς είπε ότι «αν είναι πύραυλος, μπορεί να είναι ρωσικός. Αυτό θα διαφανεί από την έρευνα που θα γίνει που θα δώσει περισσότερη ενημέρωση». Σημείωσε ότι με στρατιωτικούς που μίλησε μαζί τους, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για στρατιωτικό αντικείμενο που προήλθε εκτός Κύπρου.

Ο κ. Ozersay στον λογαριασμό του στο Facebook είπε ότι από τις αρχικές έρευνες φαίνεται ότι το αντικείμενο είναι είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά είτε πύραυλος. Σημείωσε ότι οι χαρακτήρες που αναγράφονται σε μέρη του αντικειμένου θα δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ευτυχώς θύματα κι ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ακόμη ένα αντικείμενο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι κομμάτι του πρώτου, εντοπίστηκε σε κήπο σπιτιού στο Δίκωμο. Λήφθηκαν μέτρα στην περιοχή ενώ κενώθηκαν σπίτια./ibna